En simpel forglemmelse af en kihap kostede Jacob Vahlun en podieplads i stærkt besat internationalt stævne. På trods af skuffelsen var stævnet dog en positiv oplevelse.
Bortset fra EM regnes German Open som det nok stærkeste stævne i Europa. Otte landshold og over 90 klubber stillede til start. Med mange deltagere i alle grupper, var målet for de fleste af de 15 danske deltagere fra landsholdet bare at kvalificere sig til finalen.
Også i Jacobs gruppe, var der så mange, at der først skulle gås indledende runde. Halvdelen kan kvalificere sig til semifinalen, hvorefter der foretages endnu en sortering, så de 8 bedste kommer i finalen.
Jacob kom sikkert videre fra indledende, hvor han skulle gå taeguk 5. I semifinalen skulle han gå taeguk 4, som han aldrig før har gået i konkurrence. Også her gik det fint, selvom de to yop-chagier i 4’eren er udfordrende, når fleste af konkurrenterne stort set uden problemer kan lave yop-chagi mindst 1 hoved over egen hovedhøjde. I Danmark er det ikke et problem, da det giver minus at sparke for højt, men det ser de omvendt på i Tyskland. Jo højere jo bedre.
Overraskelse lurede
Jacob kom videre på næst-yderste mandat som nr. 7. En meget overraskende præstation, også set i relation til, at af de 15 danskere var det kun Jacob og en mere, der kvalificerede sig til finalen. I finalen skulle han gå som sidste mand, og havde derfor fordel af at kende konkurrenternes resultater.
Første taeguk var pal-jang (8), hvor det blev til tredjehøjeste karakter. Derefter var det Poomsee Tae-bek. I Tyskland kan man følge hver gang, der bliver trukket point for fejl, og før de sidste par handlinger, lå Jacob til mindst bronze. Og så sker det der aldrig må ske, men som stort set alle har prøvet. Han glemmer ki-hapet. 0,5 minus fra alle dommere og en slutplacering som nr. 7.
Stadig en særdeles flot præstation, som debutant i så stærkt et stævne, men også en kæmpe skuffelse, når han var så tæt på, at opnå det ”umulige” resultat: en medalje. Alt i alt en god oplevelse, og nu er det kun at se frem til de næste stævner i løbet foråret, hvor turene går til Belgien, Holland, Sverige og Østrig.